A fi

Crezi că e doar o altă zi din viaţa ta?

Nu e doar o altă zi. E ziua care ţi s-a dat astăzi. Ţi s-a dat. E un dar.

E singurul dar pe care îl ai chiar acum, iar singurul răspuns potrivit  este gratitudinea.

Dacă nu faci altceva decât să cultivi acest răspuns pentru marele dar unic al fiecărei zi în parte, dacă înveţi să răspunzi ca şi cum asta ar fi prima şi ultima ta zi de viaţă, atunci această zi a trecut pentru tine foarte bine.

Începe prin a-ţi deschide ochii şi a te minuna că ai ochi pe care-i poţi deschide, că există acea cavalcadă incredibilă de culori ce ni se oferă pentru pura noastră satisfacţie.

Priveşte cerul. Privim atât de rar cerul. Observăm atât de rar cât de diferit  e de la un moment dat la altul, cu acel dute-vino constant al norilor.

Ne gândim doar la vreme şi chiar şi cu vremea, nu ne gândim la multiplele nuanţe ale ei. Ne gândim doar că vremea e bună sau rea. În această zi, chiar acum, vremea e unică, poate o vreme ce nu va mai fi niciodată. Formaţiunea de nori de pe cer nu va mai fi niciodată aşa cum e acum.

Deschide-ţi ochii! Priveşte!

Priveşte la faţa oamenilor pe care îi întâlneşti. Fiecare are o poveste incredibilă, o poveste pe care nu o poţi pătrunde niciodată în întregime, nu doar o poveste proprie, ci şi povestea înaintaşilor.

Cu toţii ne întoarcem departe, şi în acest moment, în această zi, toţi oamenii pe care îi întâlneşti, toată acea viaţă de generaţii din atât de multe locuri din întreaga lume converge şi se întâlneşte cu tine aici, precum apa dătătoare de viaţa.

Trebuie doar să-ţi deschizi inima şi să bei.

Deschide-ţi inima pentru incredibilele daruri  pe care ni le dă civilizaţia. Apeşi un întrerupător şi e lumină. Deschizi robinetul şi curge apă caldă sau rece, şi apă potabilă. E un dar pe care multe milioane de oameni  nu îl vor experimenta niciodată.

Acestea sunt doar câteva din imensele daruri pentru care ne putem deschide inima.

Vă doresc să vă deschideţi inima tuturor acestor binecuvântărişi să le lăsaţi să curgă prin voi, astfel ca fiecare om pe care-l veţi întâlni azi să fie binecuvântat de voi, doar de privirea voastră, de zâmbetul vostru, de atingerea voastră, de simpla voastră prezenţă.

Fie ca gratitudinea să se reverse, în binecuvântare peste tot în jurul tău.

Şi atunci vei fi avut cu-adevărat o zi bună.

Cu recunoştinţă,

Adrian.

P.S. Am mai scris despre recunoştinţă şi aici: Virtutea sufletelor nobile

Comments

comments

Leave a Reply

Read previous post:
Nondirectivitate

Ce se înţelege prin "nondirectivitate"?

Close